tisdag 19 november 2013

Det gödslas med tungmetaller i Sverige

Läste precis en artikel om att bönder får typ 36 000 kr för att gödsla med slammet som blir över från reningsverken. Med tanke på hur lite bönder får betalt för sina grödor så förvånar det mig inte ifall många hakat på detta men det är ju avskyvärt. I slammet finns allt från p-piller, tungmetaller, antibiotika, sömnmedel och hormonstörande produkter.

Det måste bli ett stopp på det här nu, det är ju inte okej.
"Varför tycker Svenskt Vatten att det är bra att lägga avfall som innehåller tungmetaller, miljögifter och läkemedelsrester på åkrar där det ska odlas mat?
– Det är bra så länge det inte finns några hälsorisker och så länge nyttan överväger, säger Anders Finnsson, ansvarig för avlopp hos Svenskt Vatten."
Vadå inga hälsorisker? I'm sorry men Anders Finnsson måste vara tappad bakom en vagn, jag menar till och med vanliga bananer har kemikalier i själva fruktköttet efter besprutning, vad lär inte svenska grödor som blivit gödslade med tungmetaller, sjukdomar och mediciner ha?

Läs mer här.

1 kommentar:

kalebass sa...

Ja, det känns hopplöst. Någon tjänar på detta, vinsten går före allt annat. Sunt förnuft finns inte i dagens samhälle. Händer något (på sikt gör det väl antagligen det), så skyller man helt enkelt på någon annan.
Eller tar en "time out"...