söndag 17 mars 2013

Det här med deodorant

Jag bestämde mig för ett tag sedan att sluta med en av de sista få kemikalieproppade sakerna jag använder på min kropp: vanlig deodorant i favör till ekologisk.

I ungefär två veckor eller så försökte jag använda min nya aluminium-fria deodorant men jag störde mig hela tiden att den inte gav tillräckligt "skydd" utan så fort jag blev lite svettig så kunde jag känna mig egen svettlukt. Efter att ha levt i många år med deodoranter som med hjälp av aluminium proppar igen svettporerna i armhålorna så var det en mycket ovan lukt att handskas med.

Det sägs att aluminium ökar risken för demens och alzheimers och jag vill verkligen inte ge extra svängrum till dessa sjukdomar så jag vill verkligen använda någon annan deo men just nu är jag tillbaka på den vanliga igen i stället för den naturliga.

Eco Cosmetics deo (granatäpple och gojibär) var ingenting för mig. Jag måste hitta något vettigare men det verkar någorlunda svårt i den ekologiska jungeln ifall min vill ha roll-on. Jag gillar nämligen inte den med en konstig stick eller den där man sprayar.

Hur ställer du dig till deodorant och dess innehåll?

1 kommentar:

Anonym sa...

Svårt det där, försökte också sluta med deo för ett tag sedan, men jag blev verkligen att stinka! Störde mig enormt på min egen svettlukt och gick tillbaka till den deo jag var van vid. Vill fortfarande sluta med den, av de skäl du nämner, men behöver läsa på lite mer först och se vad det finns för alternativ :-)
Slutade med schampo för ett år sedan, och där var det också en fas då hår och hårbotten behövde vänja sig, och sen att jag fick ha tålamod tills jag hittade den metod som var rätt för just min typ av hår, försöker tänka att det väl är samma sak med deo :-)