tisdag 26 februari 2013

Esbat i går

Jag måste verkligen bli bättre på att fira esbats (fullmåne för att vara specifik i mitt fall) då det är lite si och så med att faktiskt göra det. I går gav jag en liten stund till att prata med Gudinnan men definitivt inte tillräckligt.

Jag vet att en del utövar magi på esbats men jag brukar främst ha ett litet samtal med Gudinnan vid mitt altare utan att be Guden att närvara som vid sabbats. Det är troligtvis kopplat till att när jag var yngre (större delen av min uppväxt) så hade jag ett behov av att se månen innan jag skulle lägga mig och då brukade jag skicka i väg en slängkyss. Speciellt fullmåne var (och är) speciellt för mig.

Baksidan är dock att när månen går mot fullmåne känner jag mig mer energisk, speciellt precis innan vilket vänder vid fullmåne och jag känner mig inte alls energisk utan mer utan driv. Detta är något jag måste jobba på.

Firar du bara fullmåne eller alla, t.e.x. nymåne också?

)O(

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är dålig på att fira esbat, tyvärr. Tycker mycket om månen, gillar att titta på Henne :-) Men tiden går helt enkelt för fort och hjärnan är full av så mycket måsten i vardagen så jag missar ofta fullmånen!

Vill verkligen ändra på det, känner jag :-)

Livsagnostiker sa...

Håller med, det är många gånger jag har insett i efterhand att det varit fullmåne och att jag missat att fira esbat - jag ska försöka bli bättre på det och jag hoppas att det kommer gå bättre för dig också :)