Ingredienser
- Pulvermos (eller så skapar du riktigt mos)
- Vatten
- svartpeppar
- vitpeppar
- flöt
- brysselkål
- salt
- en burk krossade tomater (ev. 2 beroende på form-storlek)
- göttbullar (valfritt antal) från Astrid & Aporna
- riven ost (antingen förköpt eller självgjord)
- olivolja
Hur du gör
Sätt ugnen på 200 grader celsius. Stek göttbullarna lite lätt (gärna i olivolja då det är bra för dig) så de får en fin patina, se till att göra det antingen i en form som klarar av ugn eller så får du hälla över dem till en annan form. Därefter häller du i burken med krossade tomater bland de utspridda göttbullarna (beroende på storleken på formen så kan du behöva två burkar). Täck därefter allt med riven ost, du bestämmer mängden. Här kan du krydda om du vill men det gjorde inte jag, det var smakrikt ändå. Sätt därefter in i ugnen och ta ut när all ost är smält ordentligt och det puttrar lätt.
Ta fram någon liten skål eller micro-vänlig låda och lägg i valfritt antal brysselkål, häv på lite vatten (behöver inte dränka dem) och salta lätt. Stoppa in i micron på 5-10 min på full effekt.
Mot slutet gör du moset och om du gör som jag så kokar du upp vattnet, lägger i pulvret och därefter kryddar du med svartpeppar och vitpeppar efter behag. Jag brukar även ha i en liten skvätt flytande flöt (från flaska) för att de det lite mer rund smak. Om du har tänkt att göra mer avancerad version av mos så får du börja med moset först innan göttbullarna :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar