måndag 13 februari 2012

Veg. göttbullar i krossade tomater

I dag fick jag för mig att testa något nytt, både tillagningsmässigt och rent produktmässigt och jag får ändå säga att det blev riktigt gott. Åtminstone 4/5 enligt Gostomte då han inte riktigt visste vad han tyckte om göttbullarna rent generellt (han är inte vegetarian). Jag tyckte det var riktigt gott då göttbullarna dragit åt sig smaken av tomaterna!


Ingredienser

  • Pulvermos (eller så skapar du riktigt mos)
  • Vatten
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • flöt
  • brysselkål
  • salt
  • en burk krossade tomater (ev. 2 beroende på form-storlek)
  • göttbullar (valfritt antal) från Astrid & Aporna
  • riven ost (antingen förköpt eller självgjord)
  • olivolja

Hur du gör
Sätt ugnen på 200 grader celsius. Stek göttbullarna lite lätt (gärna i olivolja då det är bra för dig) så de får en fin patina, se till att göra det antingen i en form som klarar av ugn eller så får du hälla över dem till en annan form. Därefter häller du i burken med krossade tomater bland de utspridda göttbullarna (beroende på storleken på formen så kan du behöva två burkar). Täck därefter allt med riven ost, du bestämmer mängden. Här kan du krydda om du vill men det gjorde inte jag, det var smakrikt ändå. Sätt därefter in i ugnen och ta ut när all ost är smält ordentligt och det puttrar lätt.

Ta fram någon liten skål eller micro-vänlig låda och lägg i valfritt antal brysselkål, häv på lite vatten (behöver inte dränka dem) och salta lätt. Stoppa in i micron på 5-10 min på full effekt.

Mot slutet gör du moset och om du gör som jag så kokar du upp vattnet, lägger i pulvret och därefter kryddar du med svartpeppar och vitpeppar efter behag. Jag brukar även ha i en liten skvätt flytande flöt (från flaska) för att de det lite mer rund smak. Om du har tänkt att göra mer avancerad version av mos så får du börja med moset först innan göttbullarna :)


Om du testar mitt recept är jag tacksam om du länkar hit (ifall du bloggar om det) och att du skriver i kommentarerna vad du tyckte om receptet.

Inga kommentarer: