måndag 13 juli 2009

Mirakelwicca på ebay

Jag och säkert flera andra har shoppat en del wicca-relaterade saker på tradera och eftersom jag det senaste har blivit ebay-nörd (främst för att en hel del grejer där är billigare med frakt än vad andra är utan frakt på tradera) så tänkte jag söka på wicca på ebay också.

Hela första sidan med 50 olika auktioner* gav mig en lista varierad med bland annat:
Haunted Wiccan Gypsy - VIEW OF PAST LIFE
Haunted Wiccan Gypsy - CHANGE YOU
R EYE COLOR
Haunted Wiccan Gypsy - PREVENT BEAUTY FROM FADING
Haunted Wiccan Gypsy - GET BARGAINS
Haunted Wiccan Gypsy- YOUR CURRENT LOVER IGNORING YOU?
Haunted Wiccan Gypsy- Think of me Non-Stop and Marriage
Haunted Wiccan Gypsy-X-RAY VISION
Haunted Wiccan Gypsy-SCIENTIST BRAIN
Alla ovanstående auktioner och fler(!) fanns med startbud 0.99 dollar (mindre än 9 kr) och gratis frakt. I texten till prevent pregnancy stod exempelvis:
TO PREVENT PREGNANCY

This item has spirits attached to it, that will prevent you from getting pregnant.

The more you have it close to you, the more stronger it gets. You can wear it as a Ring/Pendant or carry with you in your purse, wallet, or pocket. It is important to keep the Haunted item(s) close to you for full effect. FATE HAS BROUGHT YOU HERE!!!!!

The spell has been casted by me and 2 other gypsy priests. VERY POWERFUL! 3X!!
Om själva personerna bakom berättades:
We are 3rd generation Wiccan Witches and guided by Merid Jinns to complete all spells. I am the main witch my name is Sue. This was passed down from my grandparents. Their work was amazing and changed severals lives for the better. This was passed down my mother and I Now we are responsible for this job. Our purpose is not for business but to help people and make sure that they get full effect of Haunted items. The money is donated to UNICEF – United Nations International Children's Emergency Fund
Visst är det väl trevligt att pengarna (förhoppningsvis) går till en bra sak men att påstå till en annan människa att en ring de köper via ebay ska förhindra dem att bli gravida är som att säga att om du har sex i hö blir du inte gravid (ett gammal beprövat sätt förr i världen...).

Visst, personen ifråga kanske är en häxa och kan göra alla dessa förtrollningar men jag skulle inte för allt i världen tro något som kommer från den säljaren även om hon hade certifikat från Harvard att hon är en tvättäkta häxa med licens för fungerande förtrollningar. Alltihop känns bara fel och billigt på ett dåligt sätt.

Det känns lågt att prångla ut opersonliga förtrollningar via en auktionssida där man kanske skadar mer än ordnar för en person som behöver hjälp med djur, vikt, fertilitet och så vidare.

Men det har självklart inte hindrat andra köpare från att lägga bud på auktioner som increase your self-esteem, obedient pets, change your eye colour, prevent beauty from fading med flera från första sidan (som tur är har ingen lagt på prevent pregnancy i alla fall) och självklart på increase your penis erection som kunde hittas på andra sidan i sökningen. Triple cast weight loss hade till och med 2 bud!

Annars fanns det vanliga; rökelse, bilder, e-books på cd, pentagram i alla möjliga material, smycken (som i flera fall kostar 1/10 av priset på tradera) och stenar. Inget som jag har något emot men att få upp två sidor av mirakel-ringar innan man kommer till något värt nämnas känns som att bli spådd av en så kallad spådam** på en marknad som påstår att man ska hitta kärleken och gifta sig inom en månad.


* med filtreringen price + shipping: lowest first
** notera att jag inte menar något ont om spådamer generellt då min mor tillhör den kretsen men ni får ta liknelsen för vad den är

Inga kommentarer: