måndag 4 maj 2009

Harar och ren luft

Jag och Jonatan var nyss ute och gick. Det har försommarregnat och fåglarna sjunger för att solen snart går upp (även om vi inte märker det). Dofterna var intensiva blandat med våt asfalt. Jag kunde knappt sluta ta djupa andetag.

Vår yogalärare har sagt att på morgonen är det den renaste luften på dagen och därmed enormt välgörande. I dag då det var nyregnat och vått överallt kändes det extra renande.

När vi kom runt husknuten på lägenhetskomplexet såg vi tre skogsharar, två större och en hälften så stor som de andra. Vi stod alldeles stilla och kikade på dem tills de tog sig förbi oss och sedan kom utan synhåll.

Det var intressant att se. Den ena stora haren jagade bort den mindre så fort den kom nära. Kanske var den lilla en fjolårsunge till den andra eller en potentiell men mindre dominant friare? Den aggressiva haren förflyttade sig dock inte långa sträckor, förutom när den jagade bort den mindre haren, om inte den andra stora rörde sig.

Där efter fortsatte vi att gå runt området tills vi kom hem, strax där efter kom en regnskur igen. Vi missade den med max 15 minuter.

Note: Insåg i och med denna träff att det var en stor fälthare (minst 70 cm) som jag och Jonatan stötte på när jag hade huvudvärk förra året.

Inga kommentarer: