Ingredienser
- bulgur
- 1/2 rödlök
- ärtor
- 1/2-1 burk ifraiche (creme fraiche)
- gurka
- 1 vitlöksklyfta (kan ta två)
- gurka
- grönsaksbuljong
- svartpeppar
- örtkrydda
- cironjuice
- rödkål
- 2 sojakorvar (jag tog Fry's)
- flytande margarin
- salt
Tillagning
Börja med att förbereda tzatzikin: ifraiche, riven gurka (jag tog cirka 10 cm), vitlöksklyfta, svartpeppar, citronjuice (för att få bort bismaken av ifraichen) och örtkrydda. När klar stoppa in i kylen så den kan gotta sig.
Stoppa in korven och brysselkålen i ugnen 200 grader i 15 min. Ringla flytande på brysselkålen och salta, obs att brysselkålen kan behöva lite mer än de 15 min om man gillar dem med lite färg som jag gör. Efter 5 min i ugn koka upp bulgur enligt paket fast med 1 tsk grönsaksbuljong (halv grönsaksbuljongstärning). Under tiden: häv upp rödkål i kastrull så du kan värma upp den på eftervärmen av bulgurn sedan. Skär upp en halv rödlök som du sedan blandar ned tillsammans med frysta ärtor i bulgurn när den ska stå och gotta sig i 3 minuter.
När korven är klar slanta den (var försiktig då den är varm!) och häv ned i bulgurn och rör om. Servera detta med tzatziki, brysselkål och rödkål.
Bon appetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar