onsdag 2 augusti 2017

Snabb men matig ciabatta [vegan]

Ibland har man dagar då bara inte orkar göra någon ordentlig mat men ändå behöver äta, då kommer detta receptet bra till hands ;)

Ingredienser:
  • 5-7 st Findus grönsaksbullar alternativt IKEAS grönsaksbullar
  • veganskt bordssmör
  • 1krm vitlökspulver
  • 1 ciabatta
  • fritt antal skivad gurka

Tillagning:
Värm upp ugnen till 200-225 grader, lägg grönsaksbullarna på bakplåtspapper i en ugnsform - stoppa in i ugnen i cirka 15 min. De ska främst värmas upp. Skär upp ciabattan, smöra båda sidorna och häll sedan vitlökspulver på båda sidor. När grönsaksbullarna är klara lägg dem på en tallrik och mosa med gaffel, behöver inte vara jättenoga. Stoppa in ciabattan 30 sek på hög effekt i micron så smöret smälter och blandas med vitlökspulvret. Ta ut från micron och stoppa över grönsaksbollsgeggan till ciabattan. Skiva sedan upp tjocka skivor gurka (jag använde fyra) och lägg ovanpå geggan. ÄT.

Obs! Du kan även lägga till t.ex. ruccola eller bladspenat samt rödlök för mer fancyness.

Inga kommentarer: