Ingredienser
- 1 paket Tzay natural soy strips
- 1/2 paket iFraiche
- 1,5dl frysta ärtor
- 4port bulgur (enligt paket)
- vitlökskrydda
- chilikrydda
- persilja (fryst)
- svartpeppar
- salt
- grönsaksbuljong
- rapsolja (eller olivolja)
- Sweet Baby Ray's bbq-sås
Tina först upp tzay så det inte är som ett block, borde räcka någon timme eller två på köksbänken. Därefter häll lite olja i en stekpanna med höga kanter och värm upp. Häv i tzay, salta och peppra - rör sedan om. Rör runt och stek på hög värme tills att det börjar få lite färg. Häv på vitlökskrydda och chilikrydda och rör om, fortsätt stek lite till. Därefter så häll på lite bbq-sås och gegga runt, se till att allting blir täckt men inte att det blir för såsigt.
Gör bulgur enligt receptet på kartongen, för 4 portioner, men innan du häller i bulgur i vattnet så ta 1 rågad tesked med grönsaksbuljong (eller 1/2 tärning).
Fortsätt stek tills att stripsen får stekyta och blir lite knapriga här och där. Ställ vid sidan av och häll på ärtorna och rör runt. Lägg på iFraiche och rör runt, låt stå en liten stund och bara gegga ihop sig. Häll på persilja och rör om.
När bulgurn kokat upp: Medan bulgurn står och vilar vid sidan av så värm på tzayen igen och stek en liten stund, därefter (cirka 3-4 min) häller du på bulgurn (jag tog inte allt utan cirka 3 portioner) och rör om medan det värmer på. KLART.
Servera med svartvinbärsgelé!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar