Ingredienser
- FRY’s Vegetariska Strips Beef-Style
- Frysta ärtor och morötter (påse)
- Gul lök
- Cayenne
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja
- 1 msk / 1 tärning grönsaksbuljong
- 5 dl matgrädde / vispgrädde
- Ris
- Svartvinbärsgelé - valfritt
Tillagning:
Hacka lök i ganska små bitar. Häll i olivolja i gjutjärnsgryta. Micra de frysta ärtorna och morötterna i en skål med vatten i några minuter utan salt. Stek lök lätt - tills den luktar. Häv i strimlorna (jag tog lite mer än hälften av paketet) och rör runt i cirka 5 minuter. Salta lätt för att få fram smak. Häll i all 5 dl grädde. En tärning eller 1 msk grönsaksbuljong. Rör om. Cayenne och svartpeppar efter behag. Rör om. Häv i morötter och ärtor. Puttra på låg värme ett tag. Servera med svartvinbärsgelé och ris. KLART.
--
Om du testar mitt recept är jag tacksam om du länkar hit (ifall du bloggar om det) och/eller att du skriver i kommentarerna vad du tyckte om receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar