onsdag 14 november 2012

Min sol- och månekombination

Asynja lade upp ett intressant inlägg om måntecken och jag var tvungen att självklart se om Oxen (som jag fick höra för många år sedan att jag är) stämmer. Det gjorde det!

Hos Astro hos Astrid kan man också se vad ens soltecken mixat med måntecken innebär (sol- och månekombination).

Fiskarna / Oxe

Du är en ytterligt sällskaplig person med stor social takt. Du är nästan för känslig, men du kompenserar detta genom en lika aktiv uppfattning av andras känslor och önskningar, vilka du gör allt för att inte såra. Du är därför mycket lätt att ha att göra med, lättstyrd och resonlig - förutom när du möter motstånd, då du kan vara mycket envis. Du låter dig inte utnyttjas och tycker lika illa om att utnyttja andra. Du tenderar att vara något formell i sällskapslivet och tycker om när givandet och tagandet går jämnt upp så att ingen står i skuld till någon annan.

Du är konstnärlig, antingen på ett skapande eller uppskattande sätt, och trots att du har en medfödd känsla för affärer kommer du troligtvis att hamna i en konstnärlig eller akademisk karriär. Du är mer intresserad av medicin, teologi, skrivande, sång och musicerande än av områden där man konkurrerar. Du har troligtvis inga ekonomiska bekymmer, för detta är en lyckosam sol- och månposition och ekonomiska frågor är i allmänhet ordnade genom ärvda pengar eller allmänt penningtillflöde. Du är särskilt känslig för musik och spelar eller sjunger antagligen bra. Under alla förhållanden kan man finna dig bland dem som tycker om opera eller konserter.

Man ser dig sällan göra något klumpigt eller ohövligt eller hör dig säga dumheter. Du är smickrande i ditt tal och tycker om smicker. Du har stor självrespekt och tycker om att känna att människor uppskattar dig. Detta beror på att du, trots all din skenbara jämvikt och behagfullhet, egentligen är ganska osäker på dig själv och tycker om att höra trevliga kommentarer om dig själv, och reagerar med sann tacksamhet. Du är en lojal vän och kommer att ha lojala vänner omkring dig. I kärlek är du hängiven, men din mycket känsliga natur kan skapa problem i känslomässiga frågor. Du kan styras med kärlek men inte med ilska och disciplin, för du vägrar att inrätta dig och flyr om du tror att någon försöker dominera dig. 


Svar:
Det jag tycker stämmer riktigt bra är fetmarkerat ovan. Det mesta stämmer på ett eller annat sätt. Jag är diplomatisk och rätt ska vara rätt. Jag står alltid upp för de som är svagare. Jag är inte musikalisk men kreativ och jag skriver, fotograferar och jag har hållit på med teater. Jag lyssnar gärna på musik och vill jobba med med event och musik. Jag älskar att gå på konserter. Pengar är väl knapert men jag klarar mig alltid.

Självklart tycker jag om smicker men jag tror inte alltid på det, speciellt inte om mitt utseende. Dock är jag oerhört lojal som vän och blir väldigt sårad om inte mina vänner är lojala tillbaka. Och den sista raden är kusligt sann.

2 kommentarer:

Tika BlueRain sa...

Åh, sånt här är roligt! Var tvungen att testa själv och blev förvånad över hur rätt det träffade :-)

Becka [photos] sa...

Vilken underbar blogg du har, väldigt inspirerande. & otroligt fin header!