måndag 24 september 2012

Tacksamhetspromenad (Mabon)

Jag hoppas ni alla hade en fin Mabon. Själv hade jag en riktigt mysig helg. Jag tänkte dela med mig av en grej man antingen kan göra på Mabon eller nu efteråt.


Jag och min bästa vän tog en promenad (i regnet) i skog och natur och medan vi gick tog vi in den vackra naturen och turades om att säga något vi är tacksamma för. Runt Mabon är det överflöd i matdiskar och skafferi då åkrarna nu ekar tomma och i detta överflöd ville jag lyfta upp det jag var tacksam över - smått som stort.

Vi båda enades om att vi är tacksamma att vi har varandra. Vad är du tacksam för?

Tacksamhetspromenad - hur?
Ta en promenad, ensam eller med någon du tycker om. Säg rakt ut vad du är tacksam för, om du är med någon så ta varannan gång. Säg det som kommer till dig, behöver inte vara jobbigt eller högtravande eller väl uttänkt. När du (ni) inte kommer på mer så ta en liten stund till i naturen och bara njut, tacka för allt och rör dig hemåt igen.

En tacksamhetsdagbok
Jag kan också rekommendera grateful160 som skickar ut ett mail varje dag som du besvarar med vad du är tacksam över. Alla dina svar sparas och du kan logga in och läsa dessa. Stödjer å, ä och ö även om sidan är engelsk.

1 kommentar:

Tika BlueRain sa...

Blessed Mabon i efterhand! Fina tips i det här inlägget, det är ibland svårt att minnas vad man egentligen är tacksam för här i livet :-)