måndag 25 juni 2012

Efterrätt: (veg.) cheesecake i glas

Denna efterrätt brukar normalt göras på digestivekex, kesella och jordgubbar men jag bytte ut kesellan som innehåller löpe till philadelphia-ost istället. Receptet går att ätas av lakto-vegetarianer.


Ingredienser:
  • digestivekex
  • 1 paket (200g) philadelphiaost original
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk vanillin eller vaniljpulver
  • jordgubbar
Tid: 5-10 min beroende på antal
Antal: Jag gjorde två små (och därefter i två stora glas) men det borde räcka till cirka 10

Tillagning:
Häv ned philadelphia-osten i en bunke och rör om. Därefter lägg till socker och vanillin/vaniljpulver och rör om. Ta fram shot-glas (eller dylikt) och grunda med att skiva några jordgubbar så att de tar upp ungefär halva glaset. Lägg på philadelphia-osten och smula därefter digestive ovanpå (själv använde jag mortel och strödde över med sked). KLAR.

Inga kommentarer: