fredag 6 april 2012

Petition: Stoppa CISPA

När vi, enade, fått USA att riva upp både SOPA och PIPA så har de nu kommit upp med ännu en lag som kommer ge både USA:s regering och privata företag rätten att bevaka allt vi gör på internet och spara detta hur länge de vill.

Detta går rakt emot fundamentala rättigheter! Hur ska till exempel de revolutioner som skedde förra året kunna arrangeras, hur ska medlemmar av diktaturer kunna nå ut utan att bli fängslade för sina åsikter (politiska fångar) och hur ska vi i skydd av anonymitet söka hjälp när vi mår dåligt psykiskt och fysiskt utan att vara rädda att det kan komma att användas emot oss? Hur kan vi våga vara oss själva?

Om CISPA går igenom kan dina skypesamtal, chattar, din (privata) blogg, dina e-mail, ALLT bevakas. Ingenstans kan du vara trygg, ingenstans online kan du veta att din religion, din sexualitet, din politiska åsikt eller helt enkelt dina känslor och tankar inte någon gång kan komma att vändas emot dig.

Vi måste stå enade och hjälpa varandra. Även om du inte har något att vara rädd för så finns det många andra som kan ligga i farozonen bara genom att yttra sig online (redan i dag fängslas människor för sina åsikter!), om CISPA går igenom. Vilken säkerhet kan vi utlova då och hur kan vi då få veta om oförätter som pågår fjärran från oss? Hur kan vi då kunna stötta och hjälpa i nöd? Snälla sprid denna namninsamling så långt du kan, vi måste kämpa för varandra och speciellt för de som inte kan kämpa!

Namninsamling hos Avaaz här


Heal the world - Michael Jackson

1 kommentar:

kalebass sa...

Vi lever i dystra tider. Det började redan på åttitalet, egoismen gick före solidariteten. Vinsten blev det avgörande. Några fundamentala rättigheter finns i princip inte längre. Övervakningssamhället är redan här, data o mobilnät går snabbt att stänga ner... Usch, det här blev mörkt. Utvecklingen går oftast i en spiral, snart går det åt andra hållet, det finns en mättnad i allt och en strävan efter balans i tillvaron. Vi får hjälpa till lite förstås...
En god, ljus påskhelg önskas!