måndag 16 april 2012

Slottsruin: Månstorps gavlar

Med anor från medeltiden så står Månstorp upp, mitt i ingenstans. Litet men intressant, väl värt en titt om man har vägarna förbi (och åker in en bit och stannar vid ett hus för att sedan ta en stig till själva Månstorp).

Jag undrar alltid ifall de som levde och bodde där var lyckliga?

4 kommentarer:

kalebass sa...

Det är verkligen atmosfär i dessa gamla byggnader. Det verkar inte ha varit särskilt lyckligt här, historien talar om halshuggningar och huvudlösa ryttare och annat otäckt. Det var en krigisk tid, och folket hade det inte lätt. Jag försöker besöka så många slott o herresäten som möjligt. Men skåne är eftersatt tyvärr. Där finns ju även Glimmingehus och annat intressant. Ale stenar också givetvis!

Livsagnostiker sa...

Kalebass: Jag kan verkligen rekommendera Glimmingehus, jag var där för flera år sedan och det var rätt coolt faktiskt :)

Ariadna sa...

Vad är detta för ett ställe? Det ser verkligen ut att vara en trollsk plats!

Var Välsignad!

Livsagnostiker sa...

Ariadna, det vore jättefint om det inte är bebyggelse precis inpå, du parkerar bokstavligen på någons gård för att gå några meter och komma till bryggan in.

Jag kan också observera att det finns en snäll gammal hund där som inte gör någon förnär, bara sniffar lite och går sedan iväg.