- Ris
- Paprikakrydda
- Olja
- Svartpeppar
- Salt
- Röda linser (1 dl)
- Färska morötter (4 mellansmå)
- Frysta ärtor & morötter (1 stort glas)
- Färska tomater (1 styck)
- Grönsaksbuljong (1)
- Cremé fraishe (5 dl)
- Äpple / Tacokrydda
- Purjolök
Tillagning:
- Hacka tomaten/tomaterna, morötter och purjolök.
- Koka upp ris, röda linser och färska morötter.
- Häll i olja i wok-panna, lägg i ris och blanda om och krydda med paprikakrydda. Ha låg värme!
- Lägg i tomaten/tomaterna samt purjolök och rör om.
- Lägg i de frysta ärterna & morötterna och rör om.
- Krydda med salt samt svartpeppar samt om det behövs lite mer paprikakrydda.
- Lägg i de kokta morötterna samt röda linserna (jag valde att endast ta 4 matskedar och därmed inte använda allt men det är efter smak).
- Lägg/Häll i grönsaksbuljongen och rör om. Du kan höja värmen lite nu.
Dela upp cremé fraishen i två skålar.
- Skål 1: häll i tacokrydda, rör om och där efter micra.
- Skål 2: rivet äpple, svartpeppar samt salt, rör om och där efter micra.
Voila! Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar