Ingredienser:
- frusna ärtor och morötter
- 2 dl cremé fraishe
- 1 burk krossade tomater
- 250 g bladspenat (frusen)
- torkade kantareller
- purjolök
- 1 påse ädelostsås
- lasagneplattor
- 3 små paket mozarella
- riven ost
- cayennepeppar
- svartpeppar
- vitpeppar
Tillagning:
Koka upp cremé fraishe, bladspenat, purjolök, morötter, ärtor och kantarellerna ihop. Ytterst få kantareller bara för lite extra smak, men det är upp till kocken. Koka bort en del utav såsen, lägligt samtidigt som bladspenaten tinar. Krydda.
Gör i ordning såsen och formen. Sätt ugnen på 225 grader celsius.
Lägg ett lager av fyllning, där efter pastaplattor* och fortsätt så tills sista lagret med lasagneplattor, ovanpå där lägger du mozarella och ädelostsås emellan mozarellabitarna (de ska inte ligga omlott) och avsluta med riven ost av egen smak.
Sätt in formen i ugnen i cirka 30 minuter, alternativt när den är gyllene på ytan.
* Du kan också för mer fyllig smak lägga mozarella mellan varven också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar