tisdag 3 november 2009

v. 44-45 - sign the petition

Ni får helt ursäkta att jag inte gav någon namninsamling eller liknande förra veckan, hade för mycket att göra. Denna vecka får ni därför två stycken namninsamlingar att skriva under.

Den första är från djurens rätt för att förbjuda pälsfarmar i Sverige då flera andra länder redan gjort det. Så här står det på deras sida:
Den danska minknäringen är en av de största i världen, men när den danska organisationen Anima granskande danska minkfarmer avslöjades en grym verklighet. Den 27 oktober visades materialet i dansk tv, men danska socialdemokraterna har redan gått ut med att man vill se ett förbud av all pälsdjursuppfödning i Danmark. Det finns inget som tyder på att hållningen av minkar i Sverige skulle se annorlunda ut än den verklighet som bilderna från Danmark visar.

[...]

Efter skandalbilderna har de danska socialdemokraterna föreslagit att all pälsdjursuppfödning i Danmark ska förbjudas. Fler och fler länder har förbjudit pälsnäringen - Storbritannien, Österrike och Kroatien har redan gjort det.

Jag har redan skrivit under och om du också vill det så klicka här. Om vi har tur blir det en valfråga 2010.

--

Den andra namninsamlingen är också en sådan där som folk gärna går på tå kring; IPRED2. Den är helt enkelt värre än IPRED1 som vi redan har här i Sverige (den där lagen där stora feta gubbar i kostymer kan stämma medelsvensson på flersiffriga belopp). Så här skriver de på namninsamlingssidan:

We believe that IPRED2's new criminal sanctions pose a risk to legitimate business and respect for individual freedoms in the EU.

We ask that the European Parliament approve amendments that would remove the new crimes of "aiding, abetting, or inciting" and limit the directive to combat only trademark counterfeiting and true commercial-scale copyright piracy.


Om du vill läsa mer så klicka här men om du, utan att passera gå, vill komma direkt till namninsamlingen så ska du hit.