onsdag 5 november 2008

I natt skrevs historia

Natten mellan 4 och 5 november ska för alltid finnas i mitt minne. I natt fick USA en president som kan och vill sträcka ut handen till resten av världen. Det känns som om det är första gången USA inser att världen inte är den landfläck de bor på utan planeten Tellus i galaxen Vintergatan.

För första gången i amerikansk presidenthistoria sitter en mörkhyad man i det Ovala rummet. Inte en vit man med förkärlek för krig utan en man som vill dra sig ur Irak inom 16 dagar. Det viktiga är dock inte hans genus eller hy utan att det är en människa som jag tror kan få USA på fötter och ge dem en bättre relation med världen.

Det är mycket som läggs på hans axlar och han ses nästan övermänsklig - som en amerikansk Messiah. Han har 4 år på sig att bevisa sin sak, att bevisa att USA valde rätt och att världen trodde på rätt presidentkandidat.

Jag hoppas att Geoffrey Goines har fel och att USA kan se förbi den färg deras nya president är iklädd och se honom för den ledare han är. Jag hoppas innerligt att Obama är den president vi hoppas att han är och att han får leda i frid och fred med livet i behåll.

President Barack Obamas tacktal:

Inga kommentarer: