Ingredienser:
- Bulgur (1 portion: 1,5 dl bulgur, 2,5 dl vatten)
- 1/2 zucchini
- 1 färsk chilipeppar
- 190g kikärtor
- gräddfil eller yoghurt
- olivolja
- grönsaksbuljong (1 sked / 1 tärning)
Notera: Detta recept är anpassat efter en person men det blir ändå en del (jag har hunnit ta 4 omgångar) så jag skulle tro att man kan i alla fall dela på två men du kan anpassa efter hur många ni är själv. Jag valde att ha gräddfil till då jag redan hade det hemma efter midsommar men exempelvis turkisk eller grekisk yoghurt blir nog riktigt gott också.
Tillagning:
1. koka upp bulgur med grönsaksbuljong enligt förpackning
2. skiva chilipepparn i små bitar (ta ur kärnorna om du inte vill ha det starkt)
3. skiva zucchinin i cirka 1-2 cm stora bitar
2. skiva chilipepparn i små bitar (ta ur kärnorna om du inte vill ha det starkt)
3. skiva zucchinin i cirka 1-2 cm stora bitar
4. stek chilibitarna och zucchini-bitarna i olivolja, rör om då och då tills att de fått färg och är mjuka
5. när bulgurn är klar för över den till en skål
5. när bulgurn är klar för över den till en skål
6. häll av kikärtorna och lägg dem i skålen med bulgurn
7. häll över zucchinin och chilin med den olivolja som finns kvar till skålen och blanda allt
8. servera med yoghurt eller gräddfil
Om du testar mitt recept är jag tacksam om du länkar hit till Livsagnostiker (ifall du bloggar om det) och/eller att du skriver i kommentarerna vad du tyckte om receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar