onsdag 22 september 2010

Mabon-middag

Jag har städat hela dagen så det har inte blivit något märkvärt firande i dag men som den solitär jag är så tänker jag fortsätta i morgon med äpplesockerkaka och ritual. I dag blev det Tacksägelsemiddag.

Ingredienser:
  • Purjolök
  • Sojagrytbitar
  • Stekflott
  • Majs på liten burk
  • 4 morötter
  • 1 broccoli-knippe
  • Ris
  • Rött vin (Pinot Noir från Chile, skulle passa bra till veg.)
  • Cremé fraishe
  • Vatten
  • Mjölk
  • Rosmarin
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
Jag skar upp morötterna, kokade dem. Skar upp broccolin. Hällde i lite stekflott i gjutjärnsgrytan och stekte upp sojabitarna tills de luktade. Hävde i broccolin och  pepprade med både svart- och vitpeppar. I med hela burken majs, purjolök samt de färdigkokta morötterna. Blandade. Lite rosmarin. Blandade. Häll i lite utav vinet (valfritt hur mycket).

I med en liten burk cremé fraishe, mjölk samt vatten så att det täckte alla ingredienser. Lät puttra på 4an i cirka 10 minuter. Riset var nu också klart i riskokaren. Servera med resten utav vinet!

Obs. Om du vill ha tjock sås så använd mer cremé fraishe, inget vatten samt en redning :)

[Bild kommer!]

Inga kommentarer: