Jag har städat hela dagen så det har inte blivit något märkvärt firande i dag men som den solitär jag är så tänker jag fortsätta i morgon med äpplesockerkaka och ritual. I dag blev det Tacksägelsemiddag.
Ingredienser:
- Purjolök
- Sojagrytbitar
- Stekflott
- Majs på liten burk
- 4 morötter
- 1 broccoli-knippe
- Ris
- Rött vin (Pinot Noir från Chile, skulle passa bra till veg.)
- Cremé fraishe
- Vatten
- Mjölk
- Rosmarin
- Vitpeppar
- Svartpeppar
Jag skar upp morötterna, kokade dem. Skar upp broccolin. Hällde i lite stekflott i gjutjärnsgrytan och stekte upp sojabitarna tills de luktade. Hävde i broccolin och pepprade med både svart- och vitpeppar. I med hela burken majs, purjolök samt de färdigkokta morötterna. Blandade. Lite rosmarin. Blandade. Häll i lite utav vinet (valfritt hur mycket).
I med en liten burk cremé fraishe, mjölk samt vatten så att det täckte alla ingredienser. Lät puttra på 4an i cirka 10 minuter. Riset var nu också klart i riskokaren. Servera med resten utav vinet!
Obs. Om du vill ha tjock sås så använd mer cremé fraishe, inget vatten samt en redning :)
[Bild kommer!]
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar