tisdag 13 oktober 2009

Jag har undrat över något ganska länge

Varför är alla (98%) paganska/wiccanska hemsidor dåligt gjorda? Det är som att någon hemmapysslare har läst "Coding for dummies" och sedan satt sig ned och limmat ihop något. Vissa är till och med gjorda i power point. Jag är bara så less på flygande häxor, glittrande text och bakgrunder man inte kan läsa texten på. Sedan finns det de som bara ser skumma ut med reklamen på fel ställen, färger som krockar, fula länkar, osv. Men det är få gånger jag har hittat något riktigt läckert.

Har du också funderat över detta? Visst, jag säger inte att min blogg är något bättre eftersom jag inte ens har kodat från grunden. Men det känns som att det är svårt att visa att något är seriöst när det ser ut som om någon inte ens tänkt ett steg extra.

Låt mig ge några exempel (ni får ursäkta om ni har hand om dessa sidor eller på något vis är involverade i dessa då jag inte menar det som något elakt utan som välmenad kritik!). Observera är att vissa är värre än andra. Dessa kommer från de 10 första sidorna i resultatlistan för "wicca" på google:
http://www.ozwicca.com/
http://www.witchcraft.org/
http://www.wiccaspirit.net/
http://web.telia.com/~u22402900/wicca.html
http://www.wicca.org/
http://hem.passagen.se/kattmor/wicca.htm
http://www.greeneggzine.com/
http://www.collegewicca.com/
http://www.goodwiccan.com/
http://www.goldentreewands.com/
http://www.celestialwicca.com/
http://www.nonfluffy.com/
http://www.spiralgoddess.com/

Jag har hittat värre hemsidor än ovanstående men jag har varken sparat dem i bokmärken eller orkade leta efter dem så fick ovanstående duga. Självklart finns det undantag men jag har inte hittat någon snyggt gjord sådan sedan Alvljus hade en väl fungerande hemsida. Jag har också hittat en del forum som ser hemska ut och en del som är riktigt snygga men som har lika mycket aktivitet som en absolut stendöd fisk.

Inga kommentarer: