tisdag 6 januari 2009

Aubrey Organics schampo

Det enda helt naturliga, ekologiska, SLS-fria hårvård/hudvårdsserie jag hittat är Aubrey Organics. Jag beställde deras schampo ifrån ClearLife som verkar vara de enda i Europa, som jag hittat i alla fall, som säljer produkter från AO. Det var inte många produkter men de kunde tänka sig att köpa hem åt mig om jag sade till vad.

I alla fall. I dag var första gången sedan jag fått schampot som jag duschade. Först testade jag schampot och det var strävt men luktade i alla fall gott. Jag hade problem med att få det att löddra så jag tror jag tvistade ihop mitt hår lite väl mycket till en röra där ett tag. Kändes lite löddrigt på sina ställen så jag sköljde ur.

Just då kändes det tovigt och äckligt som det inte brukar vara med mitt SunSilk. Där efter var det balsam. Den luktade inte lika gott och konsistensen var som kräm. Jag applicerade först på topparna och sedan resten av håret. Balsamet verkade nästan löddra mer än schampot.

Jag lät balsamet vara kvar en stund och sedan sköljde jag ur det. Inte förrän då märkte jag hur lent mitt hår blev. Precis som vanligt fick jag reda ut en del tovor sedan schampot men utifrån hur tovigt det blev från början (mot vad det brukar) så var det ett bra balsam.

Det enda som fick mig lite bekymrad var att jag tappade hår som en pensionär när jag stod i duschen, jag brukar tappa en del men detta var nästan så jag hade både händerna, badkarskanten och kaklet fullt. Dock började problemen innan jag applicerade AO så jag tvivlar att det var därför.

Än så länge, medan håret är i turban, har inte AO imponerat allt för mycket på mig då hårbotten fortfarande kliar och håret kändes strävt i duschen. Men Rom byggdes inte på en dag och jag ska inte heller förvänta mig att en schamponering ska förbättra mitt hår som "instant magic in a box".

Jag får återkomma om cirka en månad med ett resultat.

1 kommentar:

Nena sa...

Hej.
De är inte de enda som säljer AO produkter i hela Europa, det finns faktiskt butiker i andra europeiska länder där de säljer massor av olika AO produkter. Om du vill ha mer information om detta kan du visst kontakta mig.

Mvh,
Nena